Także czas zakasać rękawki, wyjąć blendery i przygotować...
SKŁADNIKI:
1 puszka białej fasoli (400g)
40g rzeżuchy
2 łyżki soku z limonki
2 łyżeczki syropu z agawy
1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
sól
Czas przygotowania: 5 minut :)
- Rzeżuchę wraz z sokiem z limonki umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania konsystencji pesto.
- Fasolę odsączamy z wody z puszki i przepłukujemy. Dodajemy wraz z pozostałymi składnikami do rzeżuchy i blendujemy na gładką masę.
- Przechowujemy w lodówce do 5 dni.
Oczywiście zamiast limonki możecie użyć cytryny. Robiąc testy zauważyłam, że z limonką efekt jest subtelniejszy i kolor wychodzi bardziej fotogeniczny :)
Ja pastę chowam do słoiczka i podjadam na porannych kanapkach, jeśli znajdziecie dla niej jakieś fajne wykorzystanie to koniecznie dajcie znać!
Buziaki.
A dziś rano się zastanawiałam co można z niej zrobić :D
OdpowiedzUsuń